CANVI DE CICLE
Política 27/03/2015

Forcadell: "No parleu malament dels partits, són els que tenim i amb ells hem de fer la independència"

La presidenta de l'ANC "no dóna per perduda" cap formació política en el full de ruta i assegura que, en tot cas, "se n'hauran d'excloure elles mateixes"

Acn
3 min
Acte central de les mobilitzacions convocades per l'ANC el dia que falten just sis mesos per a les eleccions / ACN

BlanesLa presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha instat els partits a "deixar de banda els seus interessos" i unir forces per aconseguir que les eleccions del 27-S marquin l'inici de la república catalana. Quan falten sis mesos per a la cita amb les urnes, Forcadell ha assegurat que la societat civil no pot aconseguir la independència sense comptar amb els partits polítics i, per això, ha afirmat que l'ANC "no dóna per perduda" cap formació i, en tot cas, "s'hauran d'excloure elles mateixes" si no volen formar part del full de ruta que exigeixen els catalans. L'assemblea convoca actes el 27 de cada mes per mobilitzar l'electorat. Aquest divendres ho ha fet a Blanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Carme Forcadell ha assegurat que "és necessari" que tots els independentistes convençuts parlin amb tots els ciutadans per esvair dubtes i decantar la balança cap a l'opció sobiranista. "Han de saber que són eleccions plebiscitàries i el 27-S és on tot comença", ha afirmat Forcadell, en un acte convocat conjuntament amb Súmate al Teatre de Blanes. "No parleu malament dels partits polítics perquè són els que tenim i amb aquests hem de fer la independència", ha afirmat Forcadell, que està convençuda que "si no anem junts, no ens en sortirem". Així, ha animat tant partits com entitats i societat civil a "treballar per la unitat" per combatre l'adversari, que, matisa, no són els espanyols ni Espanya, sinó que és l'estat espanyol.

"Tornem a estar mobilitzant perquè tenim una fita molt clara i sabem que el 27-S votarem independència sí o independència no", ha exposat la presidenta de l'Assemblea. Davant d'això, creu que els catalans han de continuar "fent de formigueta" cap al seu objectiu evitant caure en cap de les provocacions que, afirma, arriben des de l'Estat. Forcadell ha definit el procés català com un projecte inclusiu, radicalment democràtic, regenerador i socialment just. Aquests són, segons creu, els arguments que han d'aconseguir que les formacions polítiques independentistes rebin el màxim suport de l'electorat.

Full de ruta inclusiu

Forcadell esta convençuda que s'acabarà signant un full de ruta en el qual se sentin còmodes bona part dels partits polítics, "des d'Unió fins a la CUP", ha afirmat. "Estem convençuts que s'arribarà a un acord dels partits disposats a treballar per la independència", ha asseverat. L'ANC, concreta, vol que "s'hi inclogui tothom perquè el procés és transversal". Per això, ressalta que no donen "mai res per perdut" i especifica que "si algú se'n vol excloure, que sigui ell".

"Per nosaltres, l'objectiu més important és eixamplar la majoria social i incrementar el vot independentista, la feina més important a fer és aquesta", ha conclòs Forcadell que, tot i això, no s'aventura a fixar quan es podria signar aquest acord. "Intentarem que sigui el més aviat possible, però totes les entitats i organitzacions tenen el seu ritme", ha dit.

L'acte de Blanes, "Junts per a un país nou", ha començat amb un minut de silenci en memòria de les víctimes de l'avió de Germanwings estavellat als Alps francesos. Forcadell ha lamentat que una de les conseqüències que Catalunya no tingui estat propi és que el monòlit en record que s'ha situat al peu de la muntanya està escrit en diversos idiomes, però no en català. "M'ha dolgut profundament, perquè moltes de les víctimes són catalanes", ha exposat.

A l'acte també hi ha intervingut el president de Súmate, Eduardo Reyes, que ha assegurat que, dins l'entitat, hi ha moltes persones que se senten encara espanyoles però que votaran "'sí' a la independència" perquè volen desvincular-se de l'estat espanyol.

stats