Política 04/11/2014

Acte solemne de càrrecs electes catalans per apel·lar la comunitat internacional a pressionar Rajoy

Signaran aquest dimecres al Parlament de Catalunya una denúncia contra els cops de porta de l'Estat al dret a decidir, que divendres es farà extensiva als ajuntaments perquè la puguin subscriure alcaldes i regidors

Ara
1 min

BarcelonaCàrrecs electes de diverses institucions de Catalunya, de les Corts espanyoles i del Parlament Europeu faran aquest dimecres al migdia al Parlament un acte de denúncia de l'actitud de l'estat espanyol contra el dret a decidir dels catalans. Davant les reiterades negatives del govern de Mariano Rajoy a les propostes per facilitar una votació sobre el futur polític de Catalunya, diputats, senadors i representants institucionals sol·licitaran a les institucions europees i internacionals que portin a terme les actuacions necessàries per garantir que els ciutadans catalans puguin votar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte tindrà lloc dimecres a les 12.30 hores a l'auditori del Parlament. Els càrrecs electes signaran la denúncia, que divendres es farà extensiva a tots els ajuntaments de Catalunya perquè també la puguin signar els seus alcaldes i regidors. Els ciutadans que ho desitgin també podran signar el document aquest diumenge, coincidint amb el procés participatiu que promou el Govern. Serà una acció reivindicativa paral·lela a la votació, com ja va avançar l'ARA fa dues setmanes.

La CUP, però, ja ha anunciat que no assistirà a l'acte de la denúncia internacional. Tot i això, només es desmarquen de l'acte i no de la iniciativa, donat que els seus càrrecs tenen previst signar el manifest el diumenge 9 de novembre, quan ho podran fer els ciutadans.

stats