Política 24/10/2016

Vuit barons del PSOE demanen a la gestora l'abstenció de només 11 diputats

Francina Armengol, César Luena i Idoia Mendía, entre d'altres, envien una carta a Javier Fernández demanant aquesta mesura. La resposta de Fernández: no és possible

Ara / Efe
1 min
El secretari d’organització del PSOE, César Luena, en un moment de la roda de premsa d’ahir a la seu de Ferraz.

MadridUn cop decidit que el PSOE facilitarà la investidura del president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, continua el debat sobre com ho ha de fer. Aquest dilluns vuit barons socialistes han fet arribar una carta al president de la gestora, Javier Fernández, per demanar-li que només 11 diputats al Congrés s'abstinguin i la resta puguin mantenir el seu 'no' a Rajoy. La resposta de Fernández ha estat ràpida i fulminant: no. El president de la gestora ha respost per escrit als vuit líders afirmant que "no cap cap debat" sobre aquesta qüestió, donada la "fermesa" de la resolució del Comitè Federal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els dirigents que signen l'escrit són Francina Armengol (Illes Balears); Idoia Mendia (País Basc); César Luena (La Rioja); Luis Tudanca (Castella i Lleó); Sara Hernández (Madrid); Rafael González Tovar (Múrcia); María Chivite (Navarra) y Manuel Hernández (Ceuta).

En el text, al que ha tingut accés EFE, es defensa que l'abstenció tècnica "reforçaria el sentit polític" de l'acció del PSOE i seria "clarament beneficiosa" en l'objectiu compartit de començar a superar la situació de "divisió actual".

stats