Política 04/07/2014

L'alcaldessa de Tiana (PSC) defensa la seva innocència i diposita els diners cobrats de la FMC

Esther Pujol diu que tots els alcaldes van entendre com a "lícites" les seves remuneracions. És el primer nom del PSC que fa el pas de retornar els diners, després que ho hagin anunciat alcaldes de CiU i ERC

Acn
2 min

TianaL'alcaldessa de Tiana (Maresme), Esther Pujol, ha anunciat a través d'un comunicat que la jutgessa que intrueix el cas dels sobresous a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) "té els 3.333 euros cobrats durant un any formalitzats i dipositats a la seva disposició", per si acaba considerant que la FMC no hauria d'haver pagat als alcaldes les seves remuneracions. "Tots vàrem entendre que eren lícites i vàrem assumir les responsabilitats institucionals de la FMC confiant en els serveis jurídics de la mateixa", afegeix l'alcaldessa. És el primer nom del PSC que fa el pas de retornar els diners, després que ho hagin anunciat alcaldes de CiU i ERC. També són a la llista càrrecs d'ICV-EUiA i el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pujol ha fet públiques les seves remuneracions a la FMC, després que aquest dijous transcendissin les xifres dels 44 alcaldes que haurien cobrat sobresous, segons la investigació de la peça separada del cas Mercuri: "Per l'exercici de les tasques com a responsable de la Comissió d'Esports de la FMC he percebut la quantitat de 3.333 euros" entre octubre de 2011 i octubre de 2012.

"No tinc res a amagar i he actuat sempre correctament; la meva agenda és oberta i recull l'assistència als comitès executius mensuals, reunions de la matèria en la qual sóc responsable, activitats de representació institucional i altres que puguin derivar-se de la defensa dels interessos en l'àmbit del món esportiu català", afegeix

L'alcaldessa de Tiana explica que totes aquestes quantitats "han estat declarades a l'Agència Tributària a través de l'IRPF corresponent". Pujol entén que els diners corresponen a una remuneració per la feina feta i en cap cas es tracta ni d'un sobresou ni de dietes en concepte de desplaçaments o dinars.

"Aquestes remuneracions estan previstes en els pressupostos de la FMC d'ençà l'any 2004 i diversos informes jurídics independents avalen la seva legalitat", insisteix Pujol. L'alcaldessa de Tiana recorda també que cap dels 44 alcaldes que han format part o formen part del Comitè Executiu de la FMC "no estem imputats per cap delicte".

Fonts de l'Ajuntament de Tiana han remarcat que, com a alcaldessa, Pujol "no cobra cap salari públic" ni disposa de cotxe oficial, "simplement cobra dietes per assistència a plens i altres reunions o activitats" derivades de les seves funcions.

stats