Política 28/11/2012

Navarro considera que Bustos i Fernández no han de renunciar als seus càrrecs públics

“Els implicats pel cas han clamat per la seva innocència i a mi m'han convençut”, assegura el primer secretari del PSC

Sara González
2 min
Pere Navarro compareix per donar explicacions sobre el cas 'Mercuri'

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha insistit en reivindicar “l'honorabilitat” i la “presumpció d'innocència” dels dirigents del seu partit esquitxats pel cas Mercuri i ha assegurat que la condició d'imputat no és el mateix que “inculpat” i que, per tant, ni Manuel Bustos ni Daniel Fernández han de renunciar dels seus càrrecs públics d'alcalde de Sabadell i diputat al Congrés, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha explicat que caldrà esperar al cap de setmana per veure si cal prendre més mesures, però el primer secretari s'ha mostrat “convençut” que s'aclarirà el cas i que tant Bustos com Fernández i l'alcaldessa de Montcada i Reixa, Maria Elena Pérez, podran ser “restituïts dels seus càrrecs”. “He escoltat els seus arguments, els conec i sé com actuen i els crec quan diuen que són innocents”, ha subratllat Navarro, qui ha insistit que si els esquitxats pel cas han “clamat per la seva innocència” el que no pot fer el partit és “prendre decisions precipitades”.

"No s'ha provat que hagi passat res a Sabadell"

El primer secretari ha argumentat que els dirigents que s'han vist implicats en el cas Mercuri ja han anat “més enllà del codi ètic” del partit i han demanat la seva suspensió dels càrrecs orgànics malgrat no estar imputats. A més, ha recordat que hi ha “exemples d'altres casos on hi ha investigacions judicials obertes i els càrrecs responsables implicats no han renunciat als seus càrrecs públics”. A més, ha insistit que “no s'ha provat que hagi passat res a Sabadell” i que, per ara, només hi ha una investigació.

Tot i que ha preferit no aprofundir en la qüestió, Navarro ha assegurat que és molt estrany “que hi hagi una imputació de Daniel Fernández per una qüestió d'aquestes característiques” i que no deixa de ser “estrany i casual” que la comunicació d'implicació en el cas de Fernández arribés just quan havia de comparèixer en roda de premsa per parlar del cas a Sabadell.

stats