POLÍTICA
Política 22/03/2012

Urdangarin defensa la infanta i el rei dels atacs "espuris"

El jutge torna a rebutjar imputar Cristina de Borbó perquè no té cap prova, ni cap testimoni, que l'impliqui en les suposades irregularitats detectades a l'Institut Nóos

Efe
2 min

MadridL'advocat d'Iñaki Urdangarin ha defensat en un escrit presentat al jutge la innocència de la infanta Cristina i la nul·la intervenció del rei Joan Carles en el cas Nóos. Urdangarin ha defensat el rei i la seva dona dels falsos atacs –atacs "espuris" ha dit– del sindicat Manos Limpias, que exerceix l'acció popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el lletrat del duc de Palma, Mario Pascual Vives, troba que les afirmacions de Manos Limpias requereixen una "crida a l'ordre" per vulnerar el principi de "respecte".

En un escrit contra el recurs del sindicat a la decisió del jutge del cas Palma Arena, José Castro, que no se citi la infanta com a imputada en la peça sobre l'Institut Nóos, l'advocat afirma que la filla del rei estava al marge de les activitats del seu marit.

En el recurs, Manos Limpias comparava l'actuació de la infanta amb la d'Ana Tejeiro, dona del exsoci de Urdangarin Diego Torres i que sí que està imputada en la causa.

A propòsit d'això, l'advocat del duc de Palma afirma que el cas de Tejeiro "no té, ni pot tenir, comparació possible", ja que mentre la dona de Torres "va tenir una participació activa" en la suposada trama de desviament de diners públics a Nóos, la infanta "ni tan sols va actuar", com diu que ha quedat acreditat en les diferents declaracions d'imputats i testimonis.

El jutge rebutja de nou imputar la infanta

A tot això, el jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro, ha rebutjat de nou imputar la infanta Cristina en la investigació sobre l'Institut Nóos perquè, "fins ara, no s'ha constatat" l'existència d'indicis de criminalitat contra ella.

En una interlocutòria dictada ahir, dimecres, el magistrat desmenteix que la seva decisió, notificada el passat dia 5, sigui per no estigmatitzar la infanta, interpretació que considera d'una "palmària falsedat" que no es correspon amb els seus arguments jurídics exposats en el seu moment.

En la seva nova resolució, el jutge del cas Palma Arena reitera que ara mateix no té cap prova, ni cap testimoni, que impliqui la dona d'Iñaki Urdangarin a les suposades irregularitats detectades a l'Institut Nóos.

stats