CAS PUJOL
Política 09/09/2014

Agafa força la data del 26 de setembre perquè comparegui Pujol al Parlament

L'expresident va avançar que donaria explicacions a partir del dia 22 i ara els grups han de concretar la data

Efe
1 min

BarcelonaL'expresident Jordi Pujol podria comparèixer davant la Comissió d'Assumptes Institucionals (CAI) del Parlament els pròxims 22 o 26 de setembre per donar explicacions sobre els diners que va ocultar a l'estranger durant més de 30 anys, segons han assenyalat fonts parlamentàries, que han assegurat que la data que agafa més força és la del dia 26. Tots els grups parlamentaris van aprovar per unanimitat la setmana passada la sol·licitud perquè Pujol comparegués a la cambra "com més aviat millor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident va comunicar per carta que ho faria a partir del dia 22 de setembre perquè la seva compareixença incidís "tan poc com es pugui" en els "fets de gran voltatge polític" d'aquest mes, com la Diada, el debat de política general o la votació de la llei de consultes, segons va afirmar.

En aquests moments, les dates que compten amb més possibilitats serien el mateix dilluns 22 o el divendres 26 de setembre, encara que aquesta última opció és la que "va guanyant més força", segons han assegurat diverses fonts parlamentàries, que tampoc descarten que pogués ser dilluns dia 29.

En tot cas, la presidenta del Parlament, Núria De Gispert, ha apuntat per la seva banda, en declaracions als mitjans a la cambra catalana, que Pujol "va contestar en la seva carta que compareixeria a partir del dia 22" i, de moment, "no hi ha dia assenyalat": "S'ha d'assenyalar amb el president de la CAI. Hem parlat un parell de vegades i hem quedat que decidiríem quin dia", ha relatat.

stats