POLÍTICA
Política 10/02/2012

El govern espanyol diu que les crítiques al Suprem per la condemna a Garzón danyen la imatge d'Espanya

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría diu que està "preocupada" perquè s'està "qüestionant la democràcia"

Efe
2 min
Protestes a favor de Garzón, dijous a la nit a la Puerta del Sol de Madrid / EFE

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet una crida "a la reflexió i la responsabilitat" dels polítics davant les crítiques al Tribunal Suprem per la condemna a Baltasar Garzón. Santamaría s'ha mostrat "preocupada" per la imatge que les crítiques donen de la democràcia espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Espanya és un país democràtic. Em preocupa, i molt, aquesta imatge que s'està intentat traslladar d'Espanya que no és Espanya", ha assenyalat en la roda de premsa posterior al consell de ministres. La vicepresidenta espanyola ha insistit que "quan es qüestionen les institucions democràtiques de l'Estat, es qüestiona la democràcia mateixa, dins i fora de les nostres fronteres ".

"Les sentències poden agradar més o poden agradar menys, però han de ser respectades per tots i acatades per les parts", ha dit Santamaría.

La número dos del govern espanyol ha dit, en qualsevol cas, que l'executiu no instarà la fiscalia a actuar contra els que han assegurat que no respecten la sentència i han desqualificat els magistrats que la van dictar. "El govern no dóna instruccions a la fiscalia sobre com ha de procedir, això s'ha acabat", ha assegurat.

Mentre la vicepresidenta espanyola feia aquestes declaracions, el ministeri de Justícia ha distribuït una declaració del seu titular, Alberto Ruiz-Gallardón, en què mostra "el complet acatament" a la sentència que condemna Garzón a 11 anys d'inhabilitació per les escoltes del cas Gürtel: "Actitud que no és sinó mostra del respecte al principi de separació de poders que ha de regir amb normalitat en el nostre estat de dret ".

Gallardón, com aquest dijous va fer el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Dívar, accepta el "legítim dret a la crítica de les resolucions judicials", però rebutja "amb tota energia" les desqualificacions i atacs "que injustament està rebent el més alt tribunal de Justícia".

stats