Política 08/05/2012

La Casa Reial revisa la manera d'informar de les seves activitats

Les crítiques per com es va gestionar la informació en l'accident del rei a Botswana han precipitat el replantejament

Efe
1 min

MadridLa Casa Reial està estudiant canviar la manera d'informar a l'opinió pública sobre les activitats de la família reial arran de l'accident de Joan Carles I a Botswana i de les crítiques per la manca de transparència. En una trobada amb mitjans informatius, un portaveu de la Casa del Reial ha precisat que el canvi en la manera d'informar no es produirà immediatament i ha apuntat que hi podria haver novetats el proper juliol, que és quan aquesta institució espera posar en marxa la seva nova web oficial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les novetats poden incloure criteris sobre quins viatges del rei o dels altres membres de la família reial tenen la consideració de privats i com s'informa sobre ells, si bé el portaveu ha insistit a deixar clar que no s'ha adoptat cap decisió sobre aquesta matèria.

Respecte a l'absència de la infanta Cristina en actes públics en representació de la Corona, la Casa del Rei ha explicat que la filla petita del rei Joan Carles seguirà "de moment" sense estar present en aquest tipus d'activitats oficials.

La Casa Reial també ha assegurat que no té constància de l'extorsió de l'exsoci d'Iñaki Urdangarin per mirar de forçar un pacte amb la Fiscalia i evitar la presó.

stats