NOU CICLE
Política 24/10/2012

Els casals catalans al món dónen suport a l'estat propi

Una cinquantena d'entitats d'Amèrica, Europa i Àsia constaten la majoria social sobiranista i s'ofereixen a difondre "el missatge del poble català arreu del món perquè Catalunya pugui esdevenir un estat lliure i sobirà"

Ara
1 min
Mapa de les Comunitats Catalanes a l'Exterior. GENERALITAT DE CATALUNYA

BarcelonaLes comunitats catalanes de l'exterior han publicat un manifest en què donen suport a la Generalitat "en la transició nacional cap a l'estat propi". Una cinquantena de casals catalans −establerts a països com l'Argentina, Mèxic, Cuba, el Canadà, Estats Units, França, Alemanya, Suïssa, la Xina o Austràlia− constaten que a Catalunya "existeix una majoria social amb la voluntat d'avançar, sense ambigüitats, cap a un estat propi". El document s'ha enviat aquest dimecres a la Secretaria d'Afers Exteriors de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per tal d'avançar fermament cap a aquest procés polític, pacífic i democràtic –diu el manifest– destinat a l'assoliment de la plena sobirania, ratifiquem la necessitat que el país disposi d'estructures d'estat". Les comunitats a l'exterior s'ofereixen al Govern "a falta d'un cos diplomàtic propi" que "difongui el missatge del poble català arreu del món amb la finalitat última que Catalunya pugui esdevenir un estat lliure i sobirà en el marc de la Unió Europea".

stats