Política 04/11/2014

Cassolada espontània per protestar contra el veto de l'Estat al 9-N

A les deu de la nit els balcons dels carrers catalans s'han fet sentir després d'una protesta convocada a través de les xarxes socials. Els vídeos que recullen l'acció envaeixen Twitter i YouTube

Ara
1 min
Dos veïns de l'Eixample, durant la cassolada / FERRAN FORNÉ

BarcelonaCassolada espontània als carrers de Barcelona i d'altres punts de Catalunya per protestar contra el veto de l'Estat al 9-N. A les deu de la nit els balcons de molts carrers catalans s'han fet sentir després d'una iniciativa convocada aquest mateix dimarts a través de les xarxes socials i per WhatsApp. "El TC ha tornat a suspendre la consulta. Avui a les 22 h cassolada des del balcó. Fem que Barcelona ressoni! Avisa els teus contactes perquè es faci possible", deia el missatge que corria de mòbil en mòbil aquesta tarda. A través de les xarxes socials, la convocatòria ha esdevingut viral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta, anunciada per a les deu de la nit, ha començat a córrer per internet tan bon punt s'ha conegut la notícia de la decisió del TC. I a les deu en punt les cassoles ja sonaven sonar i les mateixes xarxes socials a través de les quals s'ha difós la proposta s'han començat a omplir de missatges que reflectien la situació. A Twitter els missatges anaven acompanyats d'etiquetes com #cassolada o #CatalansReadyToVote.

I aviat hi ha hagut a Twitter i a YouTube una allau de vídeos en què es veia poca cosa –era de nit i les filmacions són casolanes–, però se sentia ben fort el repic de cassoles.

stats