Política 27/01/2015

Sense exèrcit, el castellà cooficial i llistes obertes: la Constitució que impulsa el jutge Vidal

Tal com va avançar l'ARA, la proposta del grup de juristes vol fusionar el text amb els esborranys de l'ANC i d'un grup de professors catalans a l'estranger

Agències
2 min
A l'esquerra, el director de la Fundació les Voltes, Joan Matamala, i el magistrat del CJPG Santiago Vidal, durant la presentació de la campanya unanovaconstitucio.cat / ACN

GironaL'esborrany de Constitució catalana que ha redactat el grup de juristes liderats per Santiago Vidal preveu llistes electorals obertes i que els ciutadans puguin demanar que se'n modifiqui el redactat si presenten 500.000 signatures, tal com va avançar l'ARA. El grup fa un any que treballa en la proposta, que té 97 articles i es presentarà dissabte a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest mateix acte es donaran a conèixer dos esborranys més, el que prepara el grup de juristes de l'ANC i el d'un equip de cinc professors catalans de dret a l'estranger. El text de Vidal estableix també que Catalunya no tindrà exèrcit, que el castellà serà llengua cooficial i obre un període d'un any perquè qui ho desitgi pugui demanar la doble nacionalitat, algunes de les idees que va apuntar l'ARA fa algunes setmanes.

Rebutgen les seves al·legacions per "inútils i impertinents"

Les al·legacions presentades pel magistrat Santiago Vidal al plec de càrrecs de l'inspector en cap del Consell General del Poder Judicial per infidelitat a la Constitució han estat rebutjades "per inútils i impertinents", segons ha explicat el mateix jutge a Girona. Vidal ha informat també que la seva sol·licitud perquè es donés per prescrita l'acció disciplinària en haver passat sis mesos des que se li va obrir l'expedient ha estat igualment descartada.

Santiago Vidal, després de rebre la comunicació que es rebutjaven les seves al·legacions dissabte passat, espera que la resolució del CGPJ es produeixi entre el 10 i el 15 de febrer. Té sobre la taula tres propostes de sanció que van dels tres anys de suspensió de feina i sou al trasllat forçós, o bé l'expulsió definitiva de la carrera judicial.

stats