Política 29/12/2011

Avui desapareixen el Consell Econòmic i Social i el Defensor del Poble de Castella-la Manxa

María Dolores de Cospedal suprimirà les dues institucions de manera definitiva

Efe
1 min

ToledoEl Consell Econòmic i Social (CES) i el Defensor del Poble de Castella-la Manxa desapareixeran avui de manera definitiva. Les lleis que suprimeixen aquestes institucions entren en vigor avui amb els vots del PP i l'oposició del PSOE, tal com van aprovar les Corts de Castella-la Manxa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Van ser les dues primeres lleis aprovades pel Parlament castellanomanxec des que María Dolores de Cospedal va guanyar les eleccions el 22 de maig i van donar compliment a un compromís programàtic de l'actual presidenta regional.

El govern castellanomanxec va justificar la supressió d'ambdues institucions per l'austeritat necessària per la greu situació financera de la regió, i va xifrar en 3 milions d'euros anuals els diners que s'estalviarà gràcies a aquesta mesura. L'Executiu considera que les funcions encomanades al Consell Econòmic i Social de Castella-la Manxa poden ser plenament assumides a través d'altres mecanismes que garanteixin la participació dels agents socials i econòmics en la presa de decisions, com l'Observatori Regional de Mercat.

El CES és un organisme consultiu que va començar a funcionar el 1997 i en el qual estaven representats empresaris, sindicats i organitzacions i institucions representatives de la societat civil. El seu president, Juan Antonio Mata, es va acomiadar aquesta setmana dels mitjans de comunicació "trist i dolgut", amb convicció que "el diàleg social es denigra i es menysprea" amb la desaparició de la institució.

stats