Política 06/02/2013

L'exalcalde de Castellefels, en sortir del jutjat: "Sóc víctima d'una persecució política"

Agustín Marinas nega qualsevol il·legalitat urbanística durant la seva etapa a l'Ajuntament i qualifica de "muntatge sinistre" el cas en què està imputat

Acn
3 min
L'exalcalde de Castelldefels Agustín Marina a l'entrada del Jutjat número 8 de Gavà / ACN

CastelldefelsL'exalcalde de Castelldefels Agustín Marinas creu que està sent víctima "d'una persecució política" i diu que no acceptarà que es posi en dubte la seva "honradesa i honestedat". Després de declarar durant una hora i mitja al jutjat número 8 de Gavà per un suposat cas de corrupció urbanística quan era alcalde, Marinas ha defensat davant els mitjans la total transparència i legalitat amb què actuava l'empresa municipal Castelldefels Projeccions, punt de mira de la investigació. També ha negat que durant les sis legislatures que va ser alcalde s'hagués enriquit. Marinas no ha volgut posar la mà al foc pels altres tres imputats, malgrat que n'ha defensat la innocència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marinas ha qualificat de "muntatge sinistre" el cas en què se li imputen uns suposats delictes de corrupció urbanística durant els 23 anys que va ser alcalde de Castelldefels, concretament entre els anys 1979 i el 2002. Tant a ell com als tres imputats més en el cas, l'exarquitecte municipal i la seva dona, l'exgerent de l'empresa municipal Castelldefels Projeccions, i un empresari del sector immobiliari, se'ls imputen fins a vuit delictes, entre els quals prevaricació, blanqueig de capital, malversació de fons públics i delicte societari. "És una barbaritat", afegeix al respecte.

Marinas nega tots els delictes, posa en dubte la investigació policial i declara la seva innocència. "No hi cap document que acrediti les acusacions que es recullen la denúncia anònima", ha dit, sobre els documents, que, presentats a la Guàrdia Civil i al jutjat, han motivat la investigació del cas. I ha afegit que tot plegat és fruit "d'una persecució política contra la seva persona", i que no només es querellarà contra els diaris que han atemptat contra el seu honor, sinó que també ho farà quan se sàpiga la seva identitat, contra l'autor d'aquesta "presumpta" denúncia anònima.

L'exalcalde ha explicat que el contingut de les denúncies, que també va rebre l'actual alcalde del PP, Manuel Reyes, demostren que la informació "només pot haver vingut d'una persona molt vinculada a l'administració local". Per Marina, "és curiós" que la primera d'aquestes denúncies anònimes arribés als jutjats poc abans de les passades eleccions municipals el 2011, on es demanava al jutge, fins i tot, el registre del domicili de l'exalacalde i que se li punxés el telèfon.

L'exalcalde aporta les actes dels plens i els acords municipals

L'advocat de Marinas ha aportat al jutjat les actes municipals, els acords dels plens municipals i les actes del consell d'administració de l'empresa municipal Castelldefels Projeccions per rebatre tots els presumptes delictes que se li imputen i demostrar la total "transparència i legalitat" amb què actuava l'empresa municipal.

Marinas ha negat que ni ell ni ningú manipulés els plans urbanístics de la ciutat. "O és que tots els que formaven part del consell d'administració eren tontos? Des del portaveu del PP de l'època o el de CiU o ICV, o fins i tot el president del gremi d'hostaleria,eren tontos? I es deixaven enganyar per l'alcalde?", s'ha preguntat irònicament Marinas.

Marinas ha explicat que el 99 o 100% de les decisions de Castellefels Projeccions es prenien per unanimitat en el consell d'administració, on estaven representants tots els grups polítics, a més dels gremis d'hostaleria i comerç i un representant sindical de l'Ajuntament. I que, posteriorment, l'acord es traslladava sempre, sense que fos necessari, al ple municipal per ser ratificat. "Si això és opacitat, que algú m'ho expliqui!", ha afegit.

"Només sóc propietari de la meva casa i el meu cotxe"

Marinas també ha negat taxativament que mai ningú, i menys ell, s'enriquís durant els sis mandats que va estar al capdavant del consistori. I ha explicat que, també per demostrar-ho, ha entregat al jutge les seves declaracions de la renda, a més de les declaracions jurades que feia al començament i el final de cada mandant sobre les seves propietats, on assegura, queda tot reflectit. "Només sóc propietari de la meva casa i el meu cotxe", ha afirmat.

stats