Política 08/03/2013

La fundació de CDC acusa ERC de voler "debilitar" Mas per electoralisme

La CatDem denuncia la "gesticulació" dels republicans, que "no són conscients del moment històric" que viu Catalunya

Ara
2 min
ENCARRILAT Artur Mas i Oriol Junqueras van coincidir ahir a la cimera sobre la immersió mentre avançaven les converses pel pacte CiU-ERC.

BarcelonaLa Fundació CatDem, vinculada a Convergència, ha acusat, en el seu editorial d'aquest divendres, ERC de voler "debilitar" el president de la Generalitat, Artur Mas, per obtenir rèdits electorals. L'editorial es fa ressò de les recents declaracions del president d'ERC, Oriol Junqueras, no donant per fet el seu suport als pressupostos de la Generalitat per aquest any i proposant que Catalunya es salti el límit de dèficit imposat per l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"ERC és de l'opinió que cal anar de pressa i tibar la corda tant com calgui. Propugnar-ho li ha donat rèdits electorals evidents, ha decantat els vasos comunicants a favor seu, però no està clar que seguir aquesta tàctica faci créixer realment el sobiranisme", alerta la CatDem. En el seu text, posa de relleu que "Catalunya s'ha proposat fer el salt més important de les últimes tres dècades amb les canyes esquerdades", però mentrestant "proliferen els il·luminats i els que tenen solucions per a tot amb cent quaranta caràcters".

Segons la fundació que dirigeix l'acadèmic Agustí Colomines, "els partits sobiranistes són capaços d'aprovar una declaració de principis al Parlament i, en canvi, són incapaços de fer el gest patriòtic" de posar-se darrere de Mas per tirar endavant uns pressupostos "gairebé de guerra". "Quan ERC va donar suport a la investidura del candidat Artur Mas semblava que era plenament conscient del moment històric que vivim. Es veu que no. Com més complicades són les coses, més gesticula".

Amb aquest plantejament, ERC "debilita el Govern i el sotmet encara més a Madrid". "Potser el que es vol ja és això i es tracta, sobretot, d'acontentar una part de l'electorat d'ERC. A la llarga, però, la inestabilitat del Govern només provocarà incertesa a tots els catalans i posarà el primer president sobiranista de veritat a la picota. Un partit patriota i responsable no es pot desdir al cap d'uns mesos de les responsabilitats adquirides en la investidura del president, que incloïen entomar la desagradable missió d'aprovar el pressupost", sentencia l'editorial.

stats