Política 26/01/2015

Cayo Lara veu "irresponsable" l'avançament electoral a Andalusia per "interès personal" de Susana Díaz

El coordinador federal d'IU creu que la convocatòria d'eleccions era "innecessària" i acusa el PSOE de "violar" l'acord de govern

Europa Press
1 min
El coordinador federal d'IU, Cayo Lara, divendres a Barcelona / CÈLIA ATSET

MadridEl coordinador federal d'IU, Cayo Lara, creu que l'avançament electoral a Andalusia és una decisió "irresponsable" que només obeeix a l'"interès personal" de la presidenta de la Junta, Susana Díaz, i als seus "càlculs electoralistes". "Era innecessària aquesta convocatòria perquè a Andalusia havia estabilitat", ha defensat Cayo Lara en una roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lara ha deixat clar que IU és una força política "seria, exigent i lleial", que només exigia als socialistes el compliment del pacte de govern. "Qui viola l'acord i genera inestabilitat no és IU, és la pròpia presidenta de la Junta", ha insistit.

En aquest punt, el líder d'IU no ha avançat els pactes que podria tancar la seva federació després de les eleccions, ni un nou acord amb el PSOE ni un pacte preelectoral amb Podem, però ha insistit que qualsevol diàleg sempre estarà basat en les polítiques que s'apliquin. "Programa, programa i programa", ha dit.

stats