Política 16/11/2012

Cayo Lara (IU): "Defensarem que estem millor junts dins un estat federal, però mai ens ha fet por la democràcia"

El líder d'Izquierda Unida ha dit al costat de Joan Herrera que està a favor de fer un referèndum, i que ell votarà en contra de la independència

Albert Solé
1 min

Cornellà de LlobregatCayo Lara, líder d'Izquierda Unida (IU), ha vingut a fer campanya al costat de Joan Herrera (ICV-EUiA) i ha ofert la seva opinió sobre el debat sobiranista que embolcalla aquests comicis: "La nostra formació és federalista, i el federalisme no ha tingut mai por del que decideixi la gent democràticament. No hem de fer cap esforç ni sobreactuar per defensar-ho".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara, un cop defensat que està a favor que es faci un referèndum, ha explicat per a quina opció farà campanya: "Jo no crec que Catalunya sigui més feliç amb un estat independent, i defensaré el meu punt de vista, però estic d'acord amb el dret a decidir".

"Si un dia hi ha un debat sobre una possible independència, posarem totes les nostres raons, i alguns defensarem que estem millor junts dins un estat federal, però mai ens ha fet por la democràcia, a l'esquerra d'aquest país", ha insistit.

Herrera, al seu torn, ha dit: "Jo vull reconèixer que IU va votar a favor del dret a decidir de Catalunya, i estic content que Cayo Lara estigui al costat nostre en aquest punt. Per nosaltres, això té una força extraordinària".

stats