Política 30/05/2014

CDC, "radicalment contrària" a un possible ingrés d'UPyD i C's al grup liberal europeu

Els convergents puntualitzen que cap dels dos partits ha estat encara formalment acceptat i denuncien un "nou intent espanyolista per dinamitar" els suports al procés català

Ara
1 min

BarcelonaCDC no tira encara la tovallola i confia que el grup de l'Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa (ALDE) es negarà a acollir els eurodiputats d'UPyD i Ciutadans. Malgrat que l'entorn del candidat liberal a presidir la Comissió Europea, Guy Verhofstadt, està obert a acceptar l'adhesió dels dos partits antisobiranistes, CDC ha emès un comunicat per deixar clar que l'ALDE "tot just està explorant els partits que en podrien formar part". El grup no es constituirà fins a finals de juny i "a data d'avui" ni UPyD ni C's han demanat formalment la seva adscripció al grup liberal, recorda CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els convergents remarquen que per poder acceptar un nou partit membre cal el vot favorable de dues terceres parts dels eurodiputats del grup. CDC, el PNB i altres partits membres del grup, diu el comunicat, "es manifesten radicalment contraris" a incorporar aquests dos partits espanyols. Darrere d'aquesta operació, els convergents hi veuen un "nou intent espanyolista de dinamitar els suports europeus al procés català".

Dins de l'ALDE, afegeix CDC, "ningú no qüestiona el referèndum escocès, tot i tenir menys suport popular i parlamentari que el català". Convergència confia en el "tarannà exigent i selectiu" dels liberals europeus, que el 2009 van expulsar els 12 eurodiputats de la Lliga Nord i a l'abril d'enguany van fer fora una diputada austríaca que va presentar-se per un partit populista.

stats