Política 15/05/2013

Rull replica als barons del PP: "Catalunya paga, els altres majoritàriament reben"

El secretari d'organització de Convergència denuncia que se'n van recursos per "atendre necessitats d'altres territoris"

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl secretari d'organització de Convergència, Josep Rull, ha sortit aquest dimecres al pas dels atacs d'alguns barons del PP que han posat el crit al cel per la possibilitat que Catalunya disposi d'un marge de dèficit més elevat que d'altres comunitats autònomes. "Aquí patim una situació d'injustícia que no tenen a d'altres territoris. Catalunya paga, els altres majoritàriament reben".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans de participar en un seminari sobre el procés cap a l'estat propi organitzat per Convergència, Rull ha exigit "respecte, seriositat i sentit comú" a alguns barons del PP, com el president extremeny, José Antonio Monago, que en el seu dia va denunciar que "mentre Extremadura paga, Catalunya demana". En termes similars es va expressar fa uns mesos el president gallec, Alberto Núñez Feijóo. Rull ha invertit els termes de l'acusació i ha recordat que Catalunya està patint un dèficit fiscal que drena recursos propis per "atendre necessitats d'altres territoris".

A més, ha remarcat l'"esforç ingent d'austeritat" realitzat per Catalunya en els darrers dos anys, que fa que ara la Generalitat no es pugui plantejar uns pressupostos per a aquest any que suposin "desmuntar l'estat del benestar". Sobre el pols intern dels barons populars amb el govern de Mariano Rajoy perquè no es concedeixi a Catalunya més marge que a d'altres comunitats amb menys dèficit acumulat, Rull ha comentat que és un assumpte que "haurà de resoldre el PP" internament.

stats