Política 05/02/2014

CiU i PNB certifiquen la seva aliança per a les eleccions europees

Nacionalistes catalans i bascos arriben a un principi d'acord en una reunió dimarts a Barcelona

Ara
1 min

BarcelonaUnió, CDC i el PNB han arribat a un principi d'acord per concórrer un cop més units a les eleccions europees, que se celebraran el 25 de maig. Representants de les tres formacions es van reunir aquest dimarts a Barcelona per perfilar un acord de coalició. A la trobada hi van assistir Josep Maria Pelegrí, secretari general d’Unió; Toni Font, vice secretari general d’Unió; Lluís Corominas, vice secretari general de relacions institucionals de CDC; Francesc Homs, vice secretari general d’estratègia de CDC; Andoni Ortuzar, president del PNB, i Joseba Aurrekoetxea, responsable d’Organització del PNB.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop descartada la llista unitària amb ERC, Unió, Convergència i el PNB veuen ara factible reeditar de cara als pròxims comicis europeus una coalició similar a la del 2009. Abans de la reunió amb Unió i CDC, el PNB havia informat Coalició Canària i Compromís per Galícia (CXG) de la trobada i, un cop acabada, els va traslladar el seu resultat satisfactori. De fet, els contactes que els nacionalistes bascs han mantingut les darreres setmanes amb les formacions canària i gallega ja han permès avançar alguns acords. Per tant, Unió, CDC, el PNB, CC i CXG confien a tancar en els pròxims dies un acord de coalició.

Així mateix, es va acordar que en els pròxims dies es mantindran contactes amb altres formacions que han mostrat el seu interès per formar part d’aquesta coalició. L’aliança deixa, doncs, la porta oberta a la incorporació d’altres partits. La intenció és tancar formalment l’acord aquest mes de febrer.

stats