Política 14/03/2018

Un centenar de persones cremen fotos del rei a Banyoles i brinden per la sentència d'Estrasburg

En l'acte hi va participar un dels joves gironins que l'Estat haurà d'indemnitzar

Acn
1 min
Un centenar de persones de Banyoles cremen fotos del Rei i brinden per la sentència d'Estrasburg

BanyolesUn centenar de persones s'han concentrat a Banyoles aquest dimarts a les 20.00 h davant l'Ajuntament i han cremat fotos del rei Felip VI i d'altres membres de la família reial. Els concentrats també han fet un brindis per celebrar la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que es va conèixer ahir i en què emparava la crema de fotos del rei com un acte de llibertat d'expressió i contradeia, així, les condemnes dels dos joves gironins -Enric Stern i Jaume Roura- condemnats a pagar 2.700 euros de multa per aquests fets l'any 2007.

La convocatòria l'han fet entitats independentistes del Pla de l'Estany i ha comptat amb la presència del banyolí Jaume Roura, un dels dos exonerats per la sentència del tribunal europeu, que ha llegit un manifest. També ha agraït els suports rebuts i ha destacat la importància de la sentència perquè es demostra la vulneració de drets fonamentals per part de l'estat espanyol. Amb tot, ha lamentat que la sentència hagi arribat després de tants anys (la crema de fotos del rei per la qual van ser jutjats va tenir lloc el setembre del 2007).

Durant l'acte s'ha versionat la cançó de Mesclat 'El rei vol corona'. L'ha interpretada el cantant del grup Germà Negre. Per cloure l'acte, que ha durat uns 30 minuts, els assistents han cremat les fotografies.

stats