Política 20/07/2015

El Cercle Català de Negocis intenta que Societat Civil Catalana hagi de canviar de nom

El Cercle explica en un comunicat que SCC utilitza un nom "de naturalesa i significat concret" que no pot ser "propietat" de cap particular. Ha presentat una impugnació de registre davant l'Oficina de Marca i Patents

Efe
1 min
Albert Pont és el president del Cercle Català de Negocis.  RUTH MARIGOT

BarcelonaEl Cercle Català de Negocis (CNN) està intentat que l'entitat antisobiranista Societat Civil Catalana (SCC) no pugui utilitzar aquest nom com a organització. El CNN ha presentat una impugnació de registre davant l'Oficina de Marca i Patents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Cercle explica en un comunicat que l'entitat SCC utilitza un nom "de naturalesa i significat concret" que no pot ser "propietat" de cap particular, de manera que l'organització hauria de deixar d'utilitzar aquesta denominació.

El Cercle afirma que la seva oposició es fonamenta "en la vulneració de les prohibicions absolutes contingudes a l'article 5.1 de la llei de marques". Així, l'entitat considera que "totes les entitats socials vinculades a Catalunya són igualment societat civil catalana".

A més, afegeix que aquesta denominació pot portar a la "confusió" quan és anomenada en els mitjans de comunicació, ja que pot ser interpretada de manera general respecte de totes les entitats catalanes de la societat civil.

Societat Civil Catalana ha declinat fer declaracions, de moment.

stats