Política 13/11/2014

El Suprem obre causa als socialistes Manuel Chaves i José Antonio Griñán pel cas dels ERO a Andalusia

L'alt tribunal ha acceptat fer-se càrrec de la part de sumari que afecta persones aforades

Ara
1 min
L'expresident andalús i del PSOE Manuel Chaves. EFE

MadridEl Tribunal Suprem ha acceptat fer-se càrrec de la part del sumari dels ERO a Andalusia que afecta persones aforades, entre les quals destaquen els expresidents de la Junta andalusa Manuel Chaves i José Antonio Griñán, ha informat l'alt tribunal, que accepta així la petició de la Fiscalia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de l'exposició raonada que va enviar al Suprem la jutge Mercedes Alaya, el fiscal va demanar al tribunal que investigui els aforats Manuel Chaves, José Antonio Viera i Gaspar Zarrías en la seva qualitat de diputats del Congrés, i Mar Moreno i José Antonio Griñán en la seva qualitat de senadors.

El tribunal argumenta que, en aquesta fase processal, correspon al Suprem verificar si "segons una valoració molt provisional" els fets investigats són constitutius de delicte i determinar si hi ha "indicis consistents" que aquestes persones aforades hi han tingut alguna implicació.

La decisió arriba en ple debat sobre la regeneració democràtica i el degoteig de casos de corrupció, com l'operació Púnica, que va tocar de ple el PP de Madrid. En els escàndols que han afectat el PSOE, com el de les targetes negres de Caja Madrid, la direcció socialista ha llançat un missatge de contundència. Manuel Chaves i José Antonio Griñán van tenir altes responsabilitats de govern, però, a més, van ser presidents del PSOE.

stats