Política 03/05/2016

En marxa la cimera per decidir com afrontar la suspensió de la llei antidesnonaments

JxSí aposta per tornar a aprovar la part de la llei suspesa que parla d'habitatge, mentre que oposició i entitats reclamen “mesures concretes”

Ara
2 min
En marxa la cimera per decidir com afrontar la suspensió de la llei antidesnonaments

BarcelonaDes de dos quarts de sis de la tarda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es troba reunit amb la plana major del govern, els partits polítics, el Parlament, les entitats municipalistes, els principals ajuntaments de Catalunya, entitats socials com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, i els dos grans sindicats, al Palau de la Generalitat per decidir com afronten la suspensió de la llei antidesnonaments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu de la trobada, segons el Govern, és abordar el recurs del Govern espanyol contra la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Gairebé tot els partits i entitats presents han destacat la importància d'arribar a acords concrets en la cimera.

JxSí plantejarà que el Parlament torni a aprovar el contingut dels articles recorreguts en matèria d'habitatge, per demostrar-ne la plena vigència. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, que va promoure la iniciativa legislativa popular en la qual es basa la llei, espera que s'estableixi un full de ruta concret per desenvolupar-la i la resta d'entitats i partits insten l'executiu a aprofitar tot el marge que té per defensar els ciutadans més vulnerables.

L'únic partit que ha criticat la trobada és el PP. El seu líder a Catalunya, Xavier García Albiol, considera que es tracta d'un "aquelarre" contra els populars i ha criticat que la Generalitat, a través de la llei, es pugui quedar pisos "per la cara".

En la reunió hi participen els presidents dels sis grups parlamentaris; els promotors de la iniciativa legislativa popular (Plataforma d’Afectats per l’Habitatge, Observatori DESC i Aliança contra la pobresa energètica); el president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social i els secretaris generals dels sindicats UGT i CCOO. En representació del món local hi assistiran els presidents de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació Catalana de Municipis, i els alcaldes i alcaldesses de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Terrassa, Sabadell, Lleida, Tarragona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Reus, Girona i Sant Cugat del Vallès.

A més del president Puigdemont, per part del Govern també hi prendran part el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras; les conselleres de Presidència, Neus Munté; Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

stats