DRET A DECIDIR

En marxa la cimera clau al Palau de la Generalitat per decidir sobre el 9-N després de la suspensió del TC

Els partits favorables a la consulta s'han citat poc després de les onze per traçar el full de ruta cap a la consulta un cop l'Estat ja ha barrat el pas a la seva celebració

Ja està en marxa la cita clau al Palau de la Generalitat dels partits sobiranistes per tal de traçar el full de ruta cap al 9-N un cop el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès els preparatius de la consulta i la llei que la feia possible, aprovada fa exactament dues setmanes al Parlament. El president Artur Mas rebrà els líders d'ERC, ICV-EUiA, CUP i CiU per tal de mirar de consensuar un pla que permeti mantenir la unitat.

La cita arriba després que Mas hagi signat el decret per nomenar els set juristes que integren la Comissió de Control del 9-N, un òrgan clau per celebrar la consulta, i després que s'hagin fet evidents els signes de tensió amb ERC, molesta pel fet que el Govern decidís suspendre la campanya institucional del referèndum després de rebre formalment la decisió del Constitucional. De fet, els republicans i la CUP pressionaran per reprendre els preparatius de la consulta.

ICV-EUiA insisteix que calen "garanties democràtiques" per fer la consulta i espera escoltar el Govern per prendre una decisió sobre el seu posicionament. El grup parlamentari de CiU vol que es mantingui la "unitat" i, segons fonts consultades, espera que no es "trenqui" en un moment tan "transcendental".

Més continguts de