Política 09/10/2014

En marxa la reunió dels partits favorables a la consulta al Palau Robert de Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha arribat al recinte barceloní poc abans de les sis de la tarda

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, entrant al Palau Robert

BarcelonaLa cimera dels partits catalans favorables a la consulta ha arrencat a les sis de la tarda d'aquest dijous al Palau Robert de Barcelona. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha arribat al recinte poc abans de les sis, així com també el conseller de la Presidència, Francesc Homs. La cimera ha de servir per valorar les dificultats de desplegament dels preparatius del 9-N i, sobretot, discutir els propers passos a fer perquè hi pugui haver urnes malgrat les traves que hi posa l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta de la segona cimera en sis dies, després que divendres passat es reunissin al Palau de la Generalitat representants de CiU, ERC, ICV-EUiA, la CUP i el Govern. La reunió va durar set hores i, malgrat els moments d'estira-i-arronsa, va acabar amb una fotografia unitària i un pronunciament conjunt en favor de tirar endavant la consulta tot i els obstacles que imposa l'estat espanyol. Un dels reptes d'aquesta segona cimera pel 9-N serà precisament mantenir aquesta unitat d'acció.

Els assistents a la trobada són pràcticament els mateixos que els de l'anterior reunió: Mas, Joana Ortega i Francesc Homs, per part del Govern, Jordi Turull i Ramon Espadaler (CiU), Oriol Junqueras i Marta Rovira (ERC), Joan Herrera i Joan Mena (ICV-EUiA) i Quim Arrufat i Isabel Vallet (CUP).

stats