Política 05/02/2014

El PSOE, sobre l'enquesta del CIS que diu que el partit s'estanca: “Hi ha més cuina que al 'MasterChef'”

Els socialistes acusen el govern espanyol de manipular el treball de camp per fer que el PP passi per davant

Efe
2 min
El secretari federal d'Organització del PSOE (a la dreta de la imatge), aquest dimecres a Santa Cruz de Tenerife / EFE

MadridEl PP obtindria un 32,1% dels vots si avui se celebressin eleccions generals, la qual cosa suposa dotze punts menys que en els comicis del 2011 i una caiguda de dos punts respecte a l'octubre, mentre que el PSOE segueix sense remuntar, amb un 26,6% dels sufragis (26,8 a l'octubre). Així es reflecteix en l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Un baròmetre l'objectivitat del qual ha estat qüestionada pels socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari d'organització del PSOE, Óscar López, ha dit que l'enquesta del CIS situa el seu partit per davant del PP en intenció directa de vot, però que el CIS situa per davant els populars en estimació de vot. Com? Perquè al baròmetre "hi ha més cuina que al 'MasterChef'". "No sabem si és 'MasterChef' o 'Malson a la cuina del PP al CIS'", ha dit López.

López ha destacat que en totes les dades de l'enquesta en què els ciutadans responen, com en intenció de vot i en preferència de vot, el PSOE se situa per davant del PP, cosa que "ni els millors cuiners del CIS són capaços d'ocultar i que ja va passar en l'anterior sondeig", ha destacat.

El dirigent socialista ha elogiat l'"excel·lent treball de camp" del CIS, però després hi ha "una cuina màgica" en què aquestes dades s'interpreten i apareix per davant el PP, tot i que, segons ell, "ni els millors cuiners de 'MasterChef' són capaços de fer aquesta recepta amb aquests ingredients".

Amb les dades no cuinades a la mà, Óscar López assegura que Mariano Rajoy "està a punt de ser Mariano el Breu, el primer president de la història d'Espanya que durarà una sola legislatura". López s'ha mostrat preocupat per la baixa valoració que transmeten els ciutadans dels dirigents polítics en aquesta enquesta, però ha destacat que el PSOE "està escoltant" i proposant canvis, com el sistema de primàries obertes per elegir els seus candidats.

stats