El país que volem ara (3): futur
Política 11/09/2012

10 cites històriques per endevinar els escenaris que ens convenen

Ara
1 min
Joan Fuster

Barcelona1. Joan Fuster, escriptor. "Cal no oblidar que tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. Napoleó Bonaparte, emperador dels francesos (1804-1814). "La independència, igual que l'honor, és una illa rocosa sense platges"

3. Moisès Broggi, metge. "Catalunya ha de poder discutir amb Espanya de tu a tu, no com a supeditat"

4. Winston Churchill, primer ministre del Regne Unit (1940-1945 i 1951-1955). "El polític esdevé estadista quan comença a pensar en les pròximes generacions i no en les pròximes eleccions"

5. Josep Pla, escriptor. "A molts catalans els interessa Catalunya, però no hi creuen. Els passa exactament el contrari que amb la religió i l'altra vida: hi creuen, però no els interessa"

6. Michael Collins, fundador de l'Estat lliure d'Irlanda. "Crec que el tractat ens dóna llibertat, no la llibertat total que totes les nacions desitgen... però sí la llibertat d'adquirir-la"

7. Manuel de Pedrolo, escriptor. "Avui convé dir les coses pel seu nom si no volem que el demà se'ns entortolligui entre unes contradiccions que nosaltres mateixos afavorim o creem, per por d'una radicalitat sense la qual mai no tindrem una vida nacional de debò"

8. Lluís Maria Xirinacs, polític. "Lluitarem contra el fort mentre siguem febles i contra nosaltres mateixos quan siguem forts"

9. Víctor Hugo, escriptor. "No hi ha països petits. La grandesa d'un poble no ve mesurada pel nombre de persones que el formen, igual que no mesurem la grandesa d'un home segons la seva alçada"

10. Lluís Companys, president de la Generalitat (1934-1940). "Totes les causes justes del món tenen els seus defensors. En canvi, Catalunya només ens té a nosaltres"

stats