RETALLADES
Política 13/05/2013

El Parlament ratificarà el topall salarial de 80.000 euros per als directius públics i la fi de les dietes

ERC ha registrat una resolució que concreta una part de l'acord amb CiU per esmenar la retallada de la paga extra en la línia que ja va avançar l'ARA

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl Parlament votarà en les properes setmanes una proposta de resolució que concreta l'acord de CiU i ERC per esmenar la retallada salarial als empleats públics i que van anunciar a mitjans de març. La comissió d'Afers Institucionals de la cambra catalana aprovarà una proposta presentada pels republicans després d'haver-la pactat amb a federació nacionalista i el Govern i que aquest dilluns publica el Butlletí Oficial del Parlament, en la línia del que va avançar l'ARA. En ella, per exemple, s'insta el Govern a "incloure en l'avantprojecte de llei de mesures del 2013 una norma que estableixi que les retribucions salarials per als directius del sector públic de l'Administració de la Generalitat en cap cas puguin superar, per tots els conceptes, les retribucions dels secretaris generals i que els equipari als alts càrrecs i subdirectors de l'Administració de la Generalitat". Això implica a la pràctica fixar un topall salarial als directius públics de 79.651,63 euros bruts anuals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, la resolució d'ERC insta a "eliminar els drets derivats de l'assistència per part d'òrgans superiors, alts càrrecs i treballadors a òrgans col·legiats de qualsevol tipus"; és a dir, la supressió de les dietes dels directius públics per assistir a consells d'administració o altres òrgans i reunions, cosa que dota de major transparència la seva retribució. Igualment, s'hi crida a "eliminar la retribució extraordinària que reben [els empleats públics] en concepte de complement de dedicació especial" i "possibilitar que les hores de treball realitzades excedents s'acumulin a les d'assumptes personals". Amb aquestes mesures es pretén estalviar recursos a costa d'evitar les hores extraordinàries o per sobre de la jornada ordinària de treball.

Aquesta resolució ara haurà d'esperar als tràmits corresponents fins arribar a votar-se en comissió, cosa que no passarà com a mínims fins a mitjans de juny, però serà el primer cop que l'acord de CiU i ERC en relació a la funció pública es ratifiqui al Parlament. Encara falten per tancar altres aspectes com fins a quina retribució s'exclouen els empleats públics de la supressió de la paga extra i com es fa perquè aquesta sigui progressiva.

stats