Política 13/07/2015

CiU tanca la porta a possibles acords amb Ros mentre no rectifiqui la política lingüística del pacte amb C's

El portaveu Toni Postius considera que el PSC ''s'ha venut la llengua per 3 càrrecs eventuals i l'ús sense restriccions del cotxe oficial''

Acn
2 min
El portaveu de CiU a la Paeria, Toni Postius, en una entrevista a l'ACN

LleidaEl portaveu de CiU a la Paeria, Toni Postius, ha tancat les portes a possibles acords estables amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, si aquest no fa un pas enrere en matèria lingüística després d'haver traspassat ''totes les línies vermelles imaginables'' i obrir un conflicte pel català inexistent fins ara a la ciutat, amb el pacte amb C's. Postius considera que el PSC ''s'ha venut la llengua per aconseguir que el cartipàs municipal inclogui 3 càrrecs eventuals, sous de tinent d'alcalde per a 6 regidors de govern i l'ús sense restriccions del vehicle oficial''. Tot plegat, ascendeix fins a 800.000 euros per als propers 4 anys en concepte de sous, segons CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu convergent ha valorat positivament que el cartipàs municipal reculli la majoria d'esmenes pactades amb 5 grups de l'oposició. Així, l'organigrama municipal recull les propostes en clau de transparència, participació, creació de la Comissió de l'Horta, publicació de la informació i canvis en la Mesa de Contractació, llevat d'aquelles esmenes de caràcter econòmic i de fiscalització del vehicle oficial.

Intent de pacte ''in extremis'' amb Ros

Davant del pacte entre el PSC i Ciutadans, Postius ha revelat que CiU va tantejar Ros ''in extremis'' per intentar obrir la porta a una negociació de les seves demandes si ell es posicionava al costat del país en el procés i en favor de la llengua. ''Ros s'hi va negar'', ha afirmat, subratllant que el paer en cap ''ha tingut sempre la possibilitat de virar cap a Espanya o cap a Catalunya i, finalment s'ha decantat cap a l'estat espanyol''.

''Per tant'', ha dit Postius, ''exigim a l'alcalde de Lleida a no culpar CiU per justificar un acord espanyolista com el que ha acabat signant i que suposa un retrocés sense precedents en detriment de la llengua catalana, atès que l'acord pactat amb Ciutadans contempla el bilingüisme a la Paeria''.

El grup municipal de CiU ha animat a la ciutadania de Lleida a manifestar-se en favor de la llengua catalana i del seu ús a l'Ajuntament de Lleida en la concentració prevista per demà dia 14 de juliol organitzada per l'ANC, Òmnium Cultura i la Plataforma per al Llengua.

D'altra banda, Postius ha recordat que ''ja fa mesos que vam deixar clar que mai pactaríem amb algú que està investigat per la Fiscalia Anticorrupció i que pot ser finalment imputat''. Aquesta premissa cobra més sentit encara ''quan es detecta la lleugeresa dels principis i valors d'algú que es capaç de vendre's la seva llengua a canvi de mantenir uns càrrecs i privilegis''.

Alhora, Toni Postius ha insistit en què a hores d'ara, l'alcalde de Lleida segueix sense fer pública, tal i com es va comprometre en el ple d'abril, la informació addicional requerida per Fiscalia Anticorrupció en relació als desplaçaments fora de Lleida i les dietes de l'equip de govern fora de la ciutat, després que des de la Paeria s'haguessin lliurat en un primer moment, les factures sol·licitades.

stats