POLÍTICA
Política 13/09/2011

Ferran Falcó: "Hi va haver un malentès, la línia vermella a García Albiol és en el terreny de les accions"

El líder de CiU a Badalona exclou la votació de la moció en contra de la immersió i diu que només farà caure el PP si envia cartes als pares atacant la llengua

Redacció
2 min

BarcelonaEl líder de CiU a Badalona, Ferran Falcó, ha dit aquest dimarts al matí en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que hi va haver un malentès en les seves paraules durant la Diada, i que en realitat la línia vermella que ha de traspassar l'alcalde García Albiol per fer-lo caure amb una moció de censura és "en el terreny de les paraules", com per exemple que enviés cartes als pares aixecant-los contra la immersió. Això exclou, per tant, la votació d'ahir sobre la immersió lingüística.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els grups de l'oposició, aprofitant que el govern municipal del PP no té majoria, van forçar la convocatòria d'un ple extraordinari i van aprovar una moció en defensa del model d'escola catalana. El PP hi va votar en contra.

"No ens referíem exactament a la moció", ha matisat aquest matí Falcó. L'exprimer tinent d'alcalde també ha volgut remarcar el discurs tou de Xavier García Albiol al voltant de la llengua. "Va votar-hi en contra però ha baixat uns quants pisos". En les últimes hores l'alcalde de Badalona ha defensat la discriminació positiva del català i també ha dit que no és partidari de separar els nens per raó de llengua.

Falcó ha insinuat que és millor deixar Albiol al govern perquè és més responsable que des de l'oposició. "Jo crec que des de l'oposició hauria enviat cartes aixecant els pares en contra de la immersió", ha assegurat.

Pel que fa a la polèmica per la Diada, Falcó s'ho mira en positiu i diu que "mai hi havia hagut tant ambient a Badalona". El dirigent de CiU ha admès que García Albiol ja li havia dit a l'estiu que hissaria la bandera espanyola l'Onze de Setembre per fer complir la llei. És en la supressió de la paraula Nacional del cartell de la Diada on hi ha la principal discrepància pel fet que CiU decidís no acudir a l'acte oficial de l'Ajuntament. "Em va dir que no s'havia adonat que al cartell no hi sortia la paraula Nacional", diu que li va dir García Albiol a Falcó. El dissenyador va admetre que tenia ordres de no posar-hi la paraula. "S'ha equivocat de mig a mig", ha conclòs Falcó.

stats