Política 28/05/2014

CiU i PSC escenifiquen un acostament per la llei electoral

"Estic convençut que, amb una mica d'empenta més, ja hi som", assegura Mas

R. Mateos / O. March
1 min

Barcelona"Estic convençut que, amb una mica d'empenta més, ja hi som." Amb aquest optimisme s'ha expressat el president de la Generalitat, Artur Mas, sobre les perspectives d'assolir un ampli acord parlamentari al voltant de la llei electoral que s'està discutint al Parlament. Les negociacions discretes que mantenen els grups des del principi de la legislatura han permès acostar posicions entre CiU, ERC i ICV-EUiA i, a jutjar per les paraules de Mas a1quest dimecres al ple del Parlament, també amb el PSC s'està a prop d'una entesa que permeti sumar la majoria qualificada necessària per aprovar la llei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha dedicat la seva intervenció en la sessió de control al president de la Generalitat a parlar d'una llei electoral que el seu partit, ha assegurat, "vol que s'aprovi" abans d'acabar la legislatura. Mas s'ha mostrat d'acord amb el principi de "proximitat" que segons Navarro ha de regir la nova llei i s'ha ofert a implicar-se per desbloquejar els últims esculls per a l'acord.

Mas ha subratllat que no vol "interferir en els treballs parlamentaris", però "quan considerin que he d'intervenir m'ho diuen". Ha remarcat que si finalment s'assoleix l'acord "serà mèrit del Parlament", i el Govern no es penjarà la "medalla". El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha remarcat que "si tots renunciem al protagonisme mediàtic" serà més fàcil arribar a l'acord.

stats