DRET A DECIDIR
Política 29/09/2014

CiU lamenta el recurs del govern espanyol i acusa Rajoy de ser "portaveu" del Constitucional

El secretari general de la federació, Ramon Espadaler, assenyala que hi ha una "distància abismal" entre les institucions de l'Estat i la ciutadania catalana

Oriolmarch
1 min

BarcelonaEl secretari general de CiU, Ramon Espadaler, ha lamentat aquest dilluns al matí els recursos del govern espanyol davant del Tribunal Constitucional (TC) sobre el decret de convocatòria del 9-N i la llei de consultes i ha defensat, en un missatge adreçat al president de l'executiu de l'Estat, Mariano Rajoy, que "votar no pot dividir mai". "Hi ha una distància abismal" entre les institucions de l'Estat i la "ciutadania catalana", ha afegit Espadaler, que ha retret la "manca de diàleg" de govern espanyol davant les demandes catalanes. "Ha fet de portaveu del Constitucional", ha considerat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Qui crea frustració?", s'ha preguntat Espadaler sobre les negatives "constants" de l'Estat. "Rajoy ha fet avui de portaveu del Constitucional", ha indicat el també conseller d'Interior, que ha comparegut acompanyat de Lluís Corominas, secretari general adjunt de CiU. "Si es procedeix a la suspensió del decret i de la llei, serà una decisió política més que jurídica", ha apuntat Espadaler.

"La solució als contenciosos que tenim no han de venir tant de la part de la legalitat com de la part de les voluntats polítiques", ha apuntat el secretari general de CiU, que ha recordat la campanya del PP contra l'Estatut per malfiar-se de la "voluntat de diàleg dins la llei" oferta aquest dilluns per Rajoy.

"El responsable que es faci aquesta suspensió de la llei de consultes no és el TC, sinó el govern central. Es podia haver fet una altra opció: portar aquest contenciós al Constitucional sense demanar la suspensió", ha indicat el conseller d'Interior, "perplex" per l'actuació ràpida de Rajoy contra el decret i la llei de consultes.

stats