Política 31/10/2013

Ciutadans planta la ponència de la llei de consultes per "evitar ser còmplice de la coartada separatista"

Carina Mejías qualifica la ponència de "pantomima" i "d'hipocresia política"

Agències
1 min

BarcelonaCiutadans ha abandonat la ponència que estudia la llei de consultes al Parlament. La diputada Carina Mejías ha assegurat que la seva formació ha abandonat la ponència perquè "no vol ser còmplice d'una coartada política per saltar-se la Constitució i l'Estatut i separar Catalunya de la resta d'Espanya i de la Unió Europea".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, la diputada unionista ha assegurat que la ponència és una "pantomima" en la qual "CiU, ERC i CUP han acordat que la consulta servirà per contravenir el marc jurídic vigent". Mejías, que ha qualificat "d'hipocresia política vestir una ponència com un espai de debat polític, quan en realitat està tot acordat prèviament", ha considerat que formar-hi part és "absurd" perquè "mentre ens entretenen, decideixen al marge el com i el quan de la consulta il·legal".

La representant de Ciutadans ha lamentat que "el Govern destini diners de tots els catalans als instruments necessaris per convocar una consulta il·legal al servei del projecte separatista per separar Catalunya de la resta d'Espanya". Carina Mejías ha explicat que "C's va introduir diverses esmenes perquè aquesta fos una autèntica llei de participació ciutadana en la qual s'introduïssin diversos mecanismes de participació democràtica –entre ells la consulta– dins de les competències de la Generalitat i dels municipis" però ha denunciat que "l'objectiu sigui donar carta de naturalesa a una consulta il·legal en comptes de permetre una major participació democràtica".

stats