Política 24/01/2016

C's implora a PP i PSOE que deixin de perdre el temps i comencin a dialogar

Villegas "no descarta" que el rei proposi Rivera per ser president, tot i que no ho veuria "lògic" ni "normal"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas / EFE

MadridCiutadans ha quedat totalment desplaçat del joc de pòquer entre PP, PSOE i Podem. Però alhora és una carta clau tant en les propostes de Mariano Rajoy com de Pedro Sánchez per intentar formar govern a l'Estat. Albert Rivera segueix confiant a aconseguir fer de "pacificador" entre els dos grans partits, tal com va transmetre a Felip VI en l'audiència de dijous. Aquest diumenge, el vice secretari general del la formació taronja, José Manuel Villegas, ha implorat a populars i socialistes que deixin de perdre el temps i comencin a dialogar per arribar a punts de trobada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera segueix fora del focus mediàtic des de dijous, tot i que està previst que aquest dilluns ofereixi una roda de premsa. Amb tot, dissabte va ser el primer de rebre una trucada de Sánchez per intentar asseure's i arribar a un punt de trobada. Tots dos es van convocar a seguir dialogant. Però com ha apuntat Villegas, el líder de C's ja li va transmetre que no votarà a favor d'una investidura del secretari general del PSOE "en cap cas". Tampoc pensa fer-ho de Mariano Rajoy, ha insistit. Tot i que cada vegada veu amb més bons ulls la proposta de Rajoy: un govern tripartit per preservar la "unitat d'Espanya".

"Ni Rajoy ni Sánchez han estat a l'altura de les circumstàncies", ha criticat Villegas. "Hem perdut un mes. No s'ha avançat gens. El més greu de la situació és que encara ningú ha iniciat un procés de converses per sumar majories", ha afegit. Ciutadans "no descarta" que el rei proposi Rivera per ser president, tot i que seria un pas que no veuria "lògic" ni "normal". La premsa madrilenya abona cada vegada més el camí de Ciutadans a la Moncloa. 'El País' publica aquest diumenge una enquesta de Metroscopia en què la majoria dels preguntats s'inclina per un govern sense Rajoy ni Sánchez i en què destaquen que Rivera és el líder més ben valorat.

Per a Ciutadans, el bipartidisme està errant en la batalla dels temps per arribar a la Moncloa. "Creiem que el PP i el PSOE s'equivoquen en aquesta polèmica en què s'han embolicat sobre torns i a qui toca prendre la iniciativa", ha incidit Villegas sobre la decisió de Rajoy de no presentar-se a la investidura, a la qual Sánchez ha respost assegurant que ell no ho farà fins que ho intenti el president en funcions del govern espanyol. "La decisió sobre qui ha de ser el candidat a la investidura l'ha de prendre el rei. Li fan un flac favor a l'ordre establert i a la monarquia", ha conclòs.

stats