Política 23/01/2014

C's porta al Parlament els atacs a les seves seus i culpa el Govern de propiciar la "violència política"

Espadaler desvincula els actes vandàlics del procés català i replica a Mejías que "el rècord d'atacs el tenen CiU i PPC"

Acn
2 min
Carina Mejías, aquest dijous al Parlament

BarcelonaCiutadans ha portar al Parlament els "sis atacs" que diu que han patit les seves seus en els darrers mesos. La portaveu, Carina Mejías, ha reclamat al Govern que "condemni" aquests actes i que "actuï per prevenir-los i detenir els responsables", apel·lant a la "llibertat política i d'expressió" de qualsevol ideologia en democràcia. C's, a més, ha culpat el Govern i el procés català d'estar "tensant" el clima tant que es propicia "la violència política". El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha negat cap vinculació, ha assegurat que els atacs a seus polítiques no han augmentant de 2012 a 2013, i ha recordat a C's que CiU i PPC "tenen el rècord" en patir actes vandàlics a les seus.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu de Ciutadans ha volgut interpel·lar al conseller d'Interior per denunciar els "sis atacs" a seus del seu partit en els darrers mesos i les "agressions que pateixen els nostres militants". "Això fa que la gent tingui por a expressar de manera oberta la seva opinió", ha considerat, tot demanat al Govern que "actuï" contra els autors dels atacs perquè "no és tan difícil saber d'on venen quan alguns fins i tot deixen la marca de la seva organització".

"No ens podem omplir la boca parlant de llibertat com un eslògan si no creem les condicions perquè la defensa de la llibertat política es pugui exercir en llibertat, perquè l'estem malmetent", ha denunciat Mejías, que ha culpat al procés català i a la "tensió de la societat" que atribueix al Govern de crear el clima propici perquè es cometin aquests atacs a Ciutadans. "A la societat catalana, la llibertat política no pot ser patrimoni d'uns pocs. És necessària una resposta de les institucions públiques i garantir els drets de totes les persones", ha conclòs.

En la seva resposta, Ramon Espadaler ha volgut remarcar que el seu departament actua "contra totes les formes de violència, sigui quin sigui l'adjectiu i vagi contra qui vagi". En aquest sentit, ha concretat que "no hi ha cap augment" d'atacs a seus polítiques degut al procés que viu Catalunya. "En 2013 hi ha hagut el mateix nombre d'atacs a partits que en 2012", ha detallat, tot afegint que aquest tipus de violència "afecta particularment a CiU i PPC". "Tenen el rècord d'atacs", ha dit.

A més, Espadaler ha negat la interpretació que Mejías ha fet sobre les causes dels actes vandàlics a seus de partits polítics. "No podem acceptar el fons de que tot el procés de Catalunya deriva en manca de qualitat democràtica o que no es puguin expressar els que pensen de determinada manera. Vostès tenen i han de tenir tot el dret a expressar-se, i fem i hem de fer tot el que estigui al nostre abast perquè facin el que vulguin", ha conclòs.

stats