POLÍTICA
Política 08/05/2012

Els ciutadans suspenen el govern espanyol en ple i fan caure Rajoy al sisè lloc de la llista

Rubalcaba guanya en valoració al president del govern, però tampoc arriba al 5 de l'aprovat. De fet, cap dels líders polítics arriba a la nota d'aprovat. Duran segueix en descens i no arriba al 4, malgrat que rep millor nota que Rajoy

J.r. / M.c.
1 min

Madrid/BarcelonaEls ciutadans no aproven a cap dels membres del govern de Mariano Rajoy, segons es desprèn de l'últim baròmetre del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS). Segons el baròmetre, el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, guanya en valoració al president del govern espanyol, però tots dos baixen respecte de la última onada, el mes de gener. Rajoy ha obtingut una nota del 3,84, davant el 4,55 que va obtenir el gener, de manera que baixa del segon a sisè lloc. La caiguda de Rubalcaba ha estat més moderada, i ha passat de la nota de 4,25 del gener al 4,11 d'aquesta onada, quedant-se en segon lloc, per darrera de Rosa Díez que continua sent la més valorada malgrat que també ha perdut suports.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dels membres del govern de Rajoy, el més ben valorat, sense arribar a l'aprovat, és el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. Ha obtingut una nota de 4,31, davant el 5,41 que va obtenir el gener. El menys valorat, el titular d'Educació, José Ignacio Wert.

Pel que fa als líders dels partits catalans a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida (CiU) se situa en cinquena posició amb una nota de 3,96. El cap de files d'ERC a Madrid, Alfred Bosch, ocupa amb una nota de 3,83 el setè lloc de la llista darrera de Rajoy, i compartint nota amb la líder de Coalición Canaria a Madrid, Ana Oramas.

Desconfiança en els polítics

L'onada d'abril del baròmetre del CIS constata que els nivells de confiança de la ciutadania amb els polítics està sota mínims. Mentre el 78,8% creu que Rubalcaba genera "poca" o directament "cap" confiança, en el cas de Rajoy el percentatge de és del 71,6% dels enquestats.

stats