Política 10/03/2014

Collboni deixa l'escó de diputat per dedicar-se exclusivament a les primàries del PSC de Barcelona

L'exportaveu parlamentari assegura que es tracta d'una decisió "personal" i que és "irreversible"

Ara / Acn
2 min
"Ha estat el primer acte electoral""Com més forts, més podem ajudar""El president actua com a candidat Mas""Mas ha certificat el seu fracàs""Les eleccions, Un referèndum": Entre la sospita i l'esperança

BarcelonaL'exportaveu del PSC al Parlament i actual candidat a les primàries del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dilluns que deixa l'escó a la cambra catalana per dedicar-se al "100%" a la capital catalana. En una carta, Collboni ha afirmat que continuarà apostant per "una política noves formes, pròxima, autèntica, rigorosa, sense por al risc i on la prioritat sigui Barcelona i la seva gent", i ha mostrat la seva intenció d'iniciar "un nou temps en la política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RAC1, Collboni ha justificat la seva decisió per "coherència", i ha dit que és "fonamental" perquè els canvis siguin "creïbles i reals". "A la política no tot és el càrrec, la política també són conviccions", ha dit. "Els ciutadans em paguen un sou per una feina que no podré fer, per això deixo l'escó de diputat". Collboni ha dit que renuncia a un sou de 3.200 euros nets al mes per 13 pagues.

L'exportaveu del grup parlamentari del PSC ha admès que és una "situació irreversible", perquè si no surt escollit alcaldable del PSC no podria recuperar l'escó fins a la propera legislatura. Collboni va trucar ahir a la nit al primer secretari del PSC, Pere Navarro, per anunciar-li la seva decisió.

Collboni ha assegurat que vol construir una "alternativa d'esquerres per a Barcelona" i que la capital catalana "vol ser la primera a liderar el canvi". "Per mi la política és un mitjà per canviar la societat i no un fi en si mateixa", ha subratllat l'exportaveu parlamentari, i ha esgrimit el seu compromís per "acabar amb la vella manera de fer política, aquella que es preocupa més per mantenir-se al càrrec que per pensar en la ciutat, aquella que parla de renovació sense baixar del cotxe oficial, aquella que converteix la política en una professió en lloc d'una passió per millorar la societat".

Es dóna el cas que la següent a entrar al Parlament de les llistes del PSC per Barcelona és Laia Bonet, que també és candidata a les primàries de Barcelona. Segons RAC1, Bonet ja té presa la decisió de si assumirà l'acta o no, però no l'anunciarà fins demà.

stats