Política 28/09/2015

Un repte per a Espanya: cinc veus a la premsa que criden a actuar després del 27-S

Ara
2 min

BarcelonaLes lectures del 27-S d'una part dels periodistes i opinadors a la premsa constaten que l'immobilisme no és una opció. Cinc veus que situen la pilota a la teulada d'Espanya:

  • -'Espanyols, a les urnes com més aviat millor': Juan Luis Cebrián, president de 'El País'

"S'ha trencat el consens constitucional en una comunitat autònoma molt important. Si no es prenen mesures que reforcin el compromís democràtic dels espanyols, pot ser l'anunci d'una crisi global del sistema polític"

"Sembla irresponsable que el president del govern vulgui esgotar la legislatura fins al Nadal"

  • -'Escolta, Europa': Xavier Bru de Sala a 'El Periódico'

"Moltes coses comencen avui. Poques s'acaben. Hi ha partida per estona"

"Diàleg sobretot si Europa, en comptes d'esperar que la situació arribi a un punt de no retorn pel qual no falta gaire si el PP es manté al poder, intervé a favor d'un pacte"

  • -'Perd l'immobilisme': Enric Juliana a 'La Vanguardia'

"Perd l'immobilisme espanyol i l'independentisme exprés no acumula prou força per a la ruptura. la dada clau és la participació. Aquest gloriós 77,4% posa fi a la faula de la Catalunya metropolitana 'adormida'. La Catalunya metropolitana també vol que hi hagi canvis. Pròxima estació, eleccions al Congrés i al Senat. Seran apassionants"

  • 'Vuit claus sobre la nit electoral catalana': Ignacio Escolar director de 'Eldiario.es'

"L'independentisme s'ha guanyat a les urnes el dret a governar, a reivindicar un referèndum, a demanar un nou encaix de Catalunya a Espanya ... A moltes coses, però no a declarar unilateralment la independència. Si això era un plebiscit, Artur Mas i Oriol Junqueras l'han perdut"

  • 'Qui serà el gallina?': Isabel San Sebastián a l''Abc'

"El més previsible és que fins a finals d'any es quedi tot al camp dels gestots per l'alta probabilitat que les generals portin a La Moncloa a un govern dèbil i/o disposat a reformar la Constitució per diluir encara més la idea d'Espanya, tal com proposen els socialistes"

stats