Política 04/06/2011

Comandaments dels Mossos d'Esquadra passen comptes amb ICV

El president de l'Associació de Professionals de l'Escala Superior dels Mossos d'Esquadra, Joan Figuera, acusa la formació ecosocialista de voler "instrumentalitzar" la policia i li recorda que "fins fa pocs mesos" era la màxima responsable d'Interior. També els retreu que quan manaven el cos "no van saber aplicar de manera correcta les polítiques de seguretat"

Acn
2 min
El comissari Joan Figuera, a la dreta, al costat del director general de la Policia, Manel Prat, a la festa de les Esquadres de Lleida / ACN

BarcelonaL'Associació que agrupa els comissaris i intendents dels Mossos d'Esquadra passa comptes amb ICV. Un comunicat difós aquest dissabte des de l'adreça de correu electrònic del sindicat i firmat pel seu president, el comissari Joan Fieguera, carrega durament contra la intenció d'ICV-EUiA de recollir vídeos i fotografies de la càrrega policial a l'acampada dels "indignats" de la plaça Catalunya per utilitzar-los contra el conseller d'Interior, Felip Puig, quan comparegui al Parlament. Però el text també aprofita per retreure als ecosocialistes la gestió del departament d'Interior que va fer Joan Saura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Greu irresponsabilitat política", "instrumentalització de la policia per interès partidista", "posar permanentment el cos sota judici mediàtic", i "estratègia de desgast absolut de la policia" són algunes de les acusacions de l'Associació Professional de l'Escala Superior dels Mossos d'Esquadra (Apesme) a ICV-EUiA. El comunicat respon a la crida que han fet els ecosocialistes per recopilar aquestes imatges a través de Facebook i Twitter. Per això, reclamen a ICV-EUiA "una reflexió profunda" perquè abandoni aquesta actitud.

El president de l'entitat i signant del text, Joan Figuera, recorda que "aquesta formació que fins fa pocs mesos era la màxima responsable de la seguretat ciutadana i l'ordre públic a Catalunya, no va saber aplicar de manera correcta quines havien de ser les polítiques de seguretat que han de guiar l'actuació policial". També els retreu que, amb "una pretesa política de transparència, van provocar en el seu dia que la policia de la Generalitat estigués permanentment sota el judici mediàtic", per episodis com els maltractaments denunciats a la comissaria de les Corts o les actuacions policials amb les mobilitzacions contra el Pla Bolonya.

Per Figuera, "de nou ens trobem que es vol continuar amb aquesta tàctica, ara des de l'oposició", i per això, el president d'Apesme ha demanat "responsabilitat a tots els partits polítics" i ha recordat "que els membres de la Policia de la Generalitat i els seus comandaments han de poder treballar sense ingerències d'aquest tipus". "S'ha de deixar la policia fora de la instrumentalització del debat polític legítim", ha criticat Figuera.

El president de l'associació dels comandaments dels Mossos demana al diputat Jaume Bosch -que és qui ha anunciat les intencions d'ICV-EUiA- i a la seva formació "una reflexió profunda abans de continuar amb aquesta estratègia de desgast absolut de la nostra policia, que no contribueix gens a apaivagar i resoldre una situació social de fons, que és realment on s'ha de treballar per cercar solucions des de l'àmbit polític".

stats