PACTE FISCAL
Política 04/05/2011

Llum verda a la comissió parlamentària pel concert

CiU demana a PSC i PP que actuïn com els seus homòlegs bascos i navarresos i defensin la necessitat del pacte fiscal. Socialistes i populars no voten la comissió perquè diuen que no hi ha hagut diàleg

Sara González
1 min

BarcelonaEl ple del Parlament ha aprovat la creació de la comissió pel concert econòmic a proposta de CiU i ERC. L'objectiu de la comissió és “analitzar les relacions fiscals entre Catalunya i l'Estat” per avançar cap a un model de finançament que permeti “recaptar, gestionar, inspeccionar i liquidar els impostos i equiparar els ingressos als dels concerts econònics vigents al País Basc i Navarra”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tant el PP com PSC i ICV-EUiA han criticat les formes de presentar la proposta perquè consideren que ha faltat diàleg amb totes les forces polítiques. Sobre la fita del concert, la diputada socialista Rocío Martínez-Sampere ha assegurat que s'ha “convertit en un objectiu de país segrestat per uns quants”, mentre que el diputat del PP Enric Millo ha deplorat que el concert és considerat pel Govern “un pas més cap a la independència”.

Per la seva banda, els ecosocialistes han advertir que vetllaran perquè la comissió no sigui una excusa per distreure la ciutadania dels grans problemes del país. El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha defensat que amb el concert econòmic Catalunya no hauria d'estar pendent de si cobra el fons de competitivitat o la disposició addicional tercera. El portaveu parlamentari de CiU, jordi Turull, s'ha mostrat disposat a obrir el diàleg amb tots els grups per consensuar el concert, però no “a canvi de rebaixar l'ambició de la proposta”.

stats