Política 02/12/2014

David Fernàndez defensa que la comissió sobre frau fiscal no caigui amb l'avançament electoral

Recorda que Artur Mas pot comparèixer "a iniciativa pròpia"

Ara
1 min

BarcelonaEl diputat de la CUP David Fernàndez ha defensat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que els partits catalans forgin un acord perquè la comissió sobre frau i evasió fiscal que ell presideix "es mantingui" encara que es convoquin eleccions anticipades. I és que ponències i comissions queden suspeses quan es dóna per acabada una legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernàndez considera que la feina feta "no fa destorb" i que, si s'avancen les eleccions, s'hauria d'establir que durant el nou mandat es recuperi la comissió d'investigació en el punt en la qual s'hagi deixat. I és que després que CiU i PSC hagin rectificat i hagin permès compareixences que permetran analitzar de nou el cas Palau i el cas Pretòria, Fernàndez considera que s'ha fet un pas i que s'està "en millors condicions" per seguir endavant amb la comissió. "Em semblava innacceptable que s'evitessin alguns dels casos que més han colpit la política catalana", ha assegurat.

Per subratllar la importància d'acabar amb aquestes pràctiques irregulars, el diputat de la CUP ha recordat que si se sumés el frau fiscal al dèficit fiscal els pressupostos que aquest dimarts presentarà el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, tindrien superàvit.

Fernàndez també ha assegurat que Artur Mas també pot comparèixer a la comissió "a iniciativa pròpia" encara que la majoria de partits hi hagin votat en contra.

stats