Política 23/03/2018

La comissió de garanties estatal de Podem salva la candidatura de Domènech per liderar el partit a Catalunya

L'òrgan autonòmic havia ordenat que es retirés per "incompatibilitats"

Ot Serra
2 min
El líder dels comuns i candidat a liderar Podem Catalunya, Xavier Domènech, aquest dimecres en roda de premsa

BarcelonaLa comissió de garanties estatal de Podem salva la candidatura de Xavier Domènech a la secretaria general del partit lila. L'òrgan autonòmic l'havia tombat, però l'equip del cap de files dels comuns va recórrer a Madrid. En una resolució emesa aquest dijous, la comissió de garanties catalana estimava la impugnació de la llista que encapçala el líder de Catalunya en Comú per "incompatibilitat", i ordenava al comitè electoral i l'equip tècnic encarregat de la pròxima assemblea ciutadana de Podem que retirés Domènech de la cursa per a la secretaria general.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La resolució de la comissió responia a la petició d'impugnació de la candidatura de Domènech que havien fet el militant Lluís Romance i Celia Cánovas, senadora de Podem i també candidata a les primàries a Catalunya. Cánovas, de fet, ja havia presentat dilluns una sol·licitud d'impugnació davant del comitè electoral del partit. L'òrgan que vetlla pel bon funcionament de les eleccions, però, va desestimar la seva demanda.

Extralimitació de funcions

Fonts de la llista de Domènech rebatien a l'ARA que la comissió de garanties catalana "no té funcions ni competències" per resoldre aquesta situació. "S'ha extralimitat, i no és la primera vegada", adverteixen, fet que comparteixen fonts de Podem a nivell estatal consultades per Efe. Des de la llista del coordinador general de CatComú han elevat una queixa a la comissió de garanties estatal perquè es pronunciï i els ha donat la raó.

En el reglament d'incompatibilitats, s'especifica que quan el comitè electoral estimi una impugnació es podrà recórrer a la comissió de garanties competent, però no és el cas. Cánovas va reclamar al comitè electoral i aquest òrgan no va admetre la impugnació, de manera que, segons aquest criteri, no es podria elevar la qüestió a la comissió de garanties. "El comitè electoral ho estimarà i, només en cas que s'apreciï incompatibilitat, la comissió de garanties democràtiques confirmarà o no l'existència de cada incompatibilitat", diu l'article 2.

Resolució de la comissió de garanties de Podem Catalunya
stats