Política 05/07/2017

La comissió de l'operació Catalunya del Congrés ja no tindrà més compareixences i es dona per tancada

Les conclusions es redactaran a finals de mes i es preveu que siguin dures contra el PP

Dani Sánchez Ugart / Ot Serra
1 min
L'ex ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, en compareixença al Congrés

Madrid / BarcelonaAmb les compareixences de José Ángel Fuentes Gago i Eugenio Pino es posa fi a la comissió d'investigació de l'operació Catalunya del Congrés. Ja no hi haurà més compareixences i, segons ha pogut saber l'ARA, les conclusions es redactaran a finals de mes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La comissió haurà tingut tres sessions de treball, en les quals han comparegut l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, l'ex director de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso i l'exdirector de la policia Ignacio Cosidó. ERC i el PDECat també van demanar l'assistència de Marcelino Martín Blas, José Manuel Villarejo i Xavier Trias, però PP, PSOE i Cs s'han oposat a més compareixences.

L'eix central que s'ha abordat en la comissió ha estat el que s'ha denominat l'operació Catalunya, la presumpta guerra bruta de l'Estat contra polítics catalans, l'informe PISA sobre el finançament de Podem i la guerra policial en el si del cos entre alts càrrecs del cos i d'altres comissaris.

Amb les afirmacions dels testimonis i la documentació sobre la taula, previsiblement es redactaran unes conclusions que apuntin al PP com a principal responsable de l'utilització partidista del ministeri de l'Interior i de la policia. Tot sembla indicar que Podem s'encarregarà d'elaborar el text relatiu a l'informe PISA, el PSOE el que fa referència al ball de moviments dins la policia i el PDECat les conclusions de l'operació Catalunya.

stats