Política 30/10/2015

Reunió secreta en diumenge a la tarda: la direcció de CDC va aprovar per unanimitat la declaració d'inici del procés

Rull assenyala que al partit que lidera Mas no hi ha dubtes sobre els passos que ha de seguir el procés sobiranista

Oriol March
2 min
Artur Mas ha presidit la reunio de la direccio de CDC / PERE TORDERA

BarcelonaEl comitè de direcció de Convergència es va reunir diumenge a la tarda en secret durant quatre hores per tractar la declaració d'inici del procés que Junts pel Sí havia tancat amb la CUP. Així ho ha revelat aquest divendres el coordinador general del partit, Josep Rull, que també ha explicat que el president de la Generalitat, Artur Mas, va ser present a la cita. "El comitè de direcció va avalar l'estratègia i va aprovar la proposta de resolució en els termes que es va presentar dimarts", ha apuntat Rull, que ha comparegut al costat de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, per explicar els motius pels quals CDC i els republicans compareixeran per separat a les eleccions espanyoles del 20-D.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha estat la manera del coordinador general dels nacionalistes de sortir al pas de les informacions que han anat apareixent durant la setmana al diari 'La Vanguardia', en què s'apunta que diversos consellers van qüestionar el text durant la reunió que el Govern va mantenir aquest dimarts. "Considero que l'executiu és molt seriós. No em pertoca posicionar-me sobre filtracions. Aquest és un partit massa seriós per fer aquestes coses", ha considerat Rull, que ha recordat que els consellers tenen el "compromís" de mantenir en secret les deliberacions del Govern.

"A CDC hi ha unanimitat, una convicció excepcional", ha considerat el coordinador general, que ha argumentat que els consellers que vulguin expressar discrepàncies poden fer-ho en els òrgans que té el partit, com són el comitè executiu nacional o bé el consell nacional, que es reunirà el 14 de novembre per aprovar les llistes a les espanyoles. Mentrestant, el partit seguirà "treballant" perquè Mas pugui repetir com a president. Una circumstància que, si no es compleix, podria abocar a noves eleccions al març.

stats