Política 15/10/2013

ERC homenatja Companys i lamenta haver d'anar a l'Argentina a denunciar el seu afusellament

Òmnium Cultural assegura que "la millor relació" que els catalans poden tenir amb els espanyols és de veïnatge

Europa Press
1 min
Muriel Casals i Oriol Amorós a l'homenatge a Lluís Companys / ERC

BarcelonaERC ha homenatjat aquest dimarts a la matinada l'expresident de la Generalitat Lluís Companys al Fossar de Santa Eulàlia de Montjuïc en el 73è aniversari del seu afusellament, i ha lamentat que la formació hagi hagut d'anar a l'Argentina a denunciar el crim.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la tradicional marxa de torxes, el diputat al Parlament Oriol Amorós ha qualificat de "trist" que ERC hagi hagut de desplaçar-se a l'Argentina per presentar una querella pels assassinats de l'expresident Companys i 47 càrrecs electes més republicans.

Amorós ha remarcat que, defensant la memòria d'homes justos i que van lluitar contra el feixisme, s'està defensant "un futur on el feixisme no tingui lloc".

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha assegurat que "s'han acabat aquells intents de trobar un espai dins del conjunt de l'estat espanyol per poder seguir vivint com a catalans". Ha afegit que, al seu parer, la "millor relació" que els catalans poden tenir amb la resta d'habitants de l'Estat és de veïnatge.

stats