BARCELONA DECIDEIX
Política 04/04/2011

La contrarellotge del 10-A

L'ARA explica com és una jornada dels organitzadors de la consulta sobre la independència

S. González
1 min

BarcelonaEls voluntaris de Barcelona Decideix treballen ja contra rellotge. Queden només cinc dies per a la consulta a la capital catalana, la cirereta de tot un procés que va començar el 13 de desembre del 2009 a Arenys de Munt, i els organitzadors amb prou feines es prenen un descans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A quarts de nou del matí, Núria May, la tècnica de la plataforma, creua la porta de la seu de la Intersindical. Encara no s'ha tret l'abric que el telèfon ja sona. Ella és l'encarregada de donar suport logístic a tots els districtes. Cap a les 10 arriben els voluntaris encarregats de validar els vots anticipats. L'objectiu és introduir els DNI dels votants a una base de dades per comprovar que ningú hagi votat dues vegades.

I, mentre els ordinadors no s'aturaran almenys fins a les 14 hores, les paradetes de recaptació de vot anticipat segueixen fent una intensiva feina a peu de carrer. Tant se val si és un barri més favorable a la participació com si és una zona més complicada, els voluntaris no fan ni pausa per dinar. Queda poc temps i molta gent a la qual convèncer.

Arribat el vespre, l'organització no s'atura. Cal lligar els darrers serrells. A partir de les 20 hores la seu de la Intersindical segueix essent un vaivé de voluntaris. Fins i tot, alguns d'ells s'han agafat vacances de la feina per poder dedicar més hores a l'esprint final.

stats