Política 20/09/2017

Els comuns criden a la mobilització: “El PP ha utilitzat la força perquè no li queda altra cosa”

Podem denuncia "presos polítics" a Catalunya per voler fer un referèndum

N.orriols
1 min
Els comuns: “El PP ha utilitzat la força perquè no li queda altra cosa. Això va de democràcia”

BarcelonaL’espai dels comuns també ha fet una crida a la mobilització aquest dimecres en defensa de la “democràcia” i les institucions catalanes, i ha assegurat que el PP ha traspassat línies vermelles. “Avui el PP ha utilitzat la força perquè ja no li queda altra cosa. Això no és una qüestió d’independència sinó de democràcia”, ha sentenciat Elisenda Alamany, la portaveu de Catalunya en Comú, en declaracions als mitjans de comunicació. En aquest sentit ha demanat a la resta de forces polítiques de l’Estat que també es mobilitzin i que acudeixin dissabte a l’assemblea de càrrecs promoguda per Podem a escala estatal. Ha emplaçat tots els actors al diàleg i a trobar una solució política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el coordinador general d’EUiA i secretari de la mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, també ha cridat a mobilitzar-se en defensa de les institucions catalanes i ha pronosticat que els deu dies que queden per a l’1 d’octubre seran així. “L’1 d’octubre votarem i demostrarem a Mariano Rajoy que no es pot trepitjar tot un poble”, ha sentenciat. “Que demanin tot el paper que vulguin per les querelles però no hi ha prou presons per fer-nos abaixar el cap”, ha dit Nuet.

Podem: “Cridem massivament a la participació de l’1-O”

Per la seva banda, el secretari general de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin, ha cridat a participar en l’1 d’octubre també per defensar la democràcia. “La gent està sortint als carrers per frenar un atemptat contra les institucions catalanes”, ha afirmat, i ha lamentat que a dia d’avui hi hagi “presos polítics” a Catalunya per voler fer un referèndum.

stats