Política 19/06/2017

Els comuns, sobre l'1-O: "Serem a qualsevol mobilització a favor del dret a decidir"

El líder de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, diu que la consulta que prepara el Govern "té més aspecte d'un 9-N que del referèndum que necessita Catalunya"

Xavi Tedó
1 min
Xavier Domènech i Eliseenda Alamany, en representació dels comuns, s'han reunit aquest dilluns amb el president Puigdemont i el vicepresident Junqueras, per mirar d'acostar posicions al voltant del referèndum

BarcelonaEls comuns participaran en "qualsevol mobilització a favor del dret a decidir". Així ho ha afirmat el líder de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, després de reunir-se a Palau amb el president Puigdemont i el vicepresident Junqueras per mirar d'acostar posicions al voltant del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els representants del Govern han explicat a Domènech i la dirigent dels comuns, Elisenda Alamany, alguns detalls de l'operatiu que preparen per a l'1-O, i la conclusió del cap de files d'En Comú Podem ha sigut que la votació, tal i com està plantejada, "té més aspecte d'un 9-N que del referèndum que necessita Catalunya".

Deixant molt clar que la via unilateral no forma part del full de ruta de Catalunya en Comú, Domènech ha deixat clar que davant del "bloqueig" del PP cal una mobilització. "Mai és sobrera una mobilització pel dret a decidir, però l'afirmació plena de Catalunya va més enllà de l'1 d'octubre", ha afegit, una afirmació que dona a entendre que els comuns avalaran el referèndum del Govern però que no el consideraran vinculant, tal com va avançar l'ARA.

Tant Domènech com Junqueras han valorat positivament la reunió. El vicepresident ha explicat que totes dues parts s'han citat a continuaran parlant, i s'ha mostrat convençut que "en la defensa de la democràcia i del dret a decidir" trobaran "espais necessaris per col·laborar".

stats