Política 09/02/2021

Els comuns carreguen contra JxCat per "fer els progressistes" tot i haver avalat les retallades del PP

Alberto Garzón ha participat en l'acte que els comuns han fet aquest diumenge a Lloret de Mar

M.E.
2 min
Alberto Garzón aquest diumenge a l'acte d'En Comú Podem a Lloret de Mar

BarcelonaJxCat ha sigut des del començament de la campanya la diana principal dels comuns. L'han presentat com l'adversari a batre i a fer fora de la Generalitat per constituir un govern d'esquerres amb ERC i el PSC. Les crítiques han anat in crescendo cada dia i aquest diumenge la candidata d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, i també el ministre de Consum espanyol, Alberto Garzón –que ha viatjat fins a Catalunya per participar en la campanya dels comuns– han acusat el partit de Carles Puigdemont de "fer els progressistes" i alhora haver avalat les retallades del PP.

"Venen els de sempre, es posen una jaqueta de cuir per fer els progressistes i venen a insultar-nos per por de perdre el control del govern de la Generalitat", ha sentenciat Albiach a l'acte que ha celebrat el partit a Lloret de Mar, on també ha participat la portaveu d'Unides Podem a l'Assemblea de Madrid, Isa Serra. S'hi ha afegit Garzón, que ha acusat "una part de l'independentisme" d'haver "subscrit" les retallades que feia el PP per "beneficiar les elits" i ha recordat que "probablement sense aquest suport no haurien pogut tirar endavant". Tots dos han obviat que els comuns van avalar fa un any uns pressupostos pactats amb ERC i també JxCat.

Jéssica Albiach ha tornat a fer una crida a assolir un Govern d'esquerres com el de l'Estat o a l'Ajuntament de Barcelona, i ha remarcat que no es tractava d'un "caprici", sinó d'una "necessitat". Una fita que per al ministre de Consum ha de suposar capgirar les retallades "acumulades". La candidata dels comuns per Girona, Rosa Lluch, ha avisat que sense la formació lila al Govern "no hi haurà taula de diàleg". "Alguns no volen parlar, volen continuar imposant les vies unilaterals que ens porten a la situació de no diàleg on som ara", ha criticat. I ha insistit en la idea que votar En Comú Podem permet "allunyar més la ultradreta" d'obtenir representació al Parlament.

stats